Tort de inghetata

de Lau in Dulciuri, 27 Iul 2011 | 5306 vizualizari

 

by bitza cu mici modificari ii multumesc

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 albusuri
  • 1 galbenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 g praf de copt

INGHETATA

  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lingura amidon
  • 100 g ciocolata
  • vanilie
  • 50 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

BLAT

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine,se adauga galbenusul.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua  si se cerne peste albusuri. Se amesteca cu o spatula dinspre exterior spre interior.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se toarna compozitia se da la cuptorul incalzit 15 min la foc mic.

INGHETATA

Cele 2 galbenusuri si cele 2 oua se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza

Laptele se incalzeste si se adauga peste crema de ou.

Amestecul obtinut se toarna intr-o cratita si se pune la foc 5 min pana incepe sa se ingroasa.

Ciocolata cu 3 linguri de frisca se topeste pe baie de aburi si se adauga compozitiei.

Frisca se bate tare si se adauga compozitiei. Se omogenizeaza.

Se toarna compozitia intr-o caserola si se da la congelator 1 ora.

Dupa o ora se scoate si se mixeaza.

 Tava in care am copt blatul se imbraca in folie alimentara, se toarna inghetata si se acopera cu folie si se da la congelator 2 ore.

Se scoate tava si se aseaza blatul insiropat  si se lasa peste noapte la congelator.

A 2-a  zi se rastoarna tortul pe o farfurie in asa fel incat blatul sa fie la baza.

Se decoreaza cu globuri de inghetata si ciocolata.

Eu am uns blatul si cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sarpele Ka