Tort de lamaie cu sos de piersici

de simona119 in Torturi, 23 Iul 2013 | 6944 vizualizari

 

Un desert absolut delicios - descoperit pe blogul lui Radu Popovici.

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti digestivi
  • 200 g unt topit
  • 400 g zahar
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 400 g crema de branza Delaco Ceva Fin Cremos
  • sucul de la 1/2 sau 1 lamaie (dupa gust)
  • 10 g gelatina
  • 300 g frisca
  • esenta de vanilie
  • 300 g piersici
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de lamaie cu sos de piersici:

Biscuitii se piseaza in blender pana devin pudra si se amesteca apoi bine cu untul topit. Se transfera blatul de biscuiti intr-o forma de tort cu fund detasabil, se niveleaza bine si se pune la frigider pana cand este gata crema. Se amesteca apoi crema de branza Ceva fin cremos cu mascarpone si jumatate din cantitatea de zahar pana se obtine o crema fina. Adaugati apoi sucul de lamaie si gelatina, preparata la foc mic cu maxim 2 linguri de apa sau lapte. Incorporati in crema de branza obtinuta, frisca batuta spuma folosind o spatula si amestecand de jos in sus. 

Adaugati crema obtinuta peste blatul de biscuiti si lasati la frigider cateva ore. Pentru rezultate cat mai bune la taiere :), cel mai indicat este sa lasati tortul la frigider peste noapte, a.i. crema sa se poata intari.

Taiati piersicile in cubulete mici, si puneti-le pe foc impreuna cu restul de zahar pana cand acesta se topeste. Lasati sosul sa se raceasca inainte de a orna feliile de tort.

TIPS-URI

1

sosul poate fi facut din orice fructe doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie cu sos de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza