Blat:
Cuptorul se incinge la 180gC.Se bate mai intai untul spuma cu 100g zahar.Se inglobeaza pe rand ouale,apoi praful de sare,coaja de lamaie si vanilia.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt si se adauga in crema de unt,apoi se pune nuca si ciocolata rasa fin.Se omogenizeaza amestecul.Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapatata cu hartie de copt si se coace 20-25 de minute.Este gata cand trece testul cu scobitoarea.Se lasa la racit.
Crema de mere:
Se dizolva amidonul in apa,se adauga crema de mere(se gaseste in supermarket,daca nu aveti,puteti prepara piureul in casa din mere fierte,apoi pasate bine),se pun pe foc sa fiarba cateva clocote pana se ingroasa bine.Apoi se lasa la racit.
Crema de branza:
Se amesteca crema de branza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga gelatina dizolvata ,conform instructiunilor de pe pachet,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine,impreuna cu cele 2 linguri de zahar.Se opreste putina crema pentru decor.
Asamblare:
Intr-o forma de tort cu fundul detatasabil se aseaza o folie de plastic,apoi se aseaza blatul,crema de mere iar peste ea se aseaza crema de branza.Tortul se da la rece pentru 2-3 ore.Se scoate apoi din forma,se aseaza pe platou,iar marginea blatului se unge cu gem si se tapeteaza cu nuca pisata.Se taie fasii de hartie de copt late de 1 cm,se aseaza sub forma de gratar pe tort si intervalele se pudreaza cu cacao sau ciocolata rasa.Se scot cu grija fasiile de hartie.Se decoreaza cu crema pastrata si felii de mere.