Tort de mere si zahar ars

de marinicayou10 in Torturi, 1 Apr 2012 | 5003 vizualizari

 

O reteta foarte simpla si ieftina,dar gustoasa,racoroasa si buna
Merita incercata

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • o fiola esenta de rom
  • jumatate de lingurita de scortisoara
  • jumatate de pliculet de praf de copt.

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • o lingurita scortisoara
  • o esenta de rom
  • Pt ars:
  • 10 linguri zahar
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si zahar ars:

In primul rand punem o craticioara pe foc cu cele 10 linguri de zahar si il ardem.Il intindem bine in cratita si il lasam la rece.Dupa ce sa racit il ungem cu margarina sau unt. Radem merele curatate de coaja pe razatoare si le amestecam cu scortisoara si rom.Nu va speriati...ca nu vedeti zahar adaugat in mere ...vor fi dulci de la zaharul ars si de la blat.Punem merele peste zaharul ars din tava.Separat batem ouale cu zaharul bine,uleiul,faina,praful de copt si la urma esenta si scortisoara.Amestecam bine si turnam peste merele nivelate bine.Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste aluatul.Ca in poza!Cand este gata il lasam sa se raceasca 5 minute ,apoi pe o tava il rasturnam.Va fi blatul dedesubt si merele deasupra.Decoram cu mere caramelizate sau cu frisca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere