Tort de portocale

de cristinne in Torturi, 27 Apr 2011 | 6544 vizualizari

 

Tort pufos din crema si jeleu de portocale pe care il facusem de paste

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale
  • 1 lamaie
  • 4 oua
  • 2 cutii de crema de branza
  • 350 ml de smantana pt frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 200gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 150 gr zahar brun
  • 1 praf de copt;
  • 1 plic de jeleu de portocale
  • 2 lingurite de miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Blatul:

Ouale se separa si se bat albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul si apa minerala. Se unesc cele 2 compozitii si se adauga faina in ploaie la final impreuna cu praful de copt. Se introduce la cuptorul preincalzit pana se coace.

Crema:

 Se bate frisca. Separat se amesteca crema de branza cu 3 linguri de zahar si sucul de la 2 portocale. Se amesteca cele 2 mixuri obtinandu-se o crema pufoasa densa dulce acrisoara .

Se taie blatul in 2 parti si se insiropeza cu sucul de la 2 portocale, o lamaie si 2 lingurite de miere. Se adauga si crema, se pune capacul, se insiropeaza. Deasupra se orneaza cu bucatele mici de portocala peste care vine caldut jeleul de portocala (obtinut separat din un plic de jeleul de portocala cu 300 de ml de apa fierbinte, conform instructiunilor de pe pachet). Se lasa la racit cateva ore ca sa se intareasca jeleul. Este incredibil de bun!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]