Tort de sarlota

de Giana in Torturi, 25 Mai 2014 | 12150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g lapte praf
  • 200 ml apa
  • 3 plicuri gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida (300 ml pt compozitie, 200 ml pt decorat)
  • fructe pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarlota:

Gelatina se pune intr-o cratita cu apa si se lasa 15 minute sa se hidrateze.

Se pune cratita la foc mic, se adauga zaharul, laptele praf, ouale, vanilia si se amesteca cu un tel pana ajunge in punctul de fierbere. Se incearca sarlota cu degetul si daca este foarte fierbinte se opreste focul si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se bate frisca si se amesteca cu sarlota.

Jumatate de compozitie se lasa simpla iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao.

Pentru a servi mai usor, in loc de blat am asezat cativa biscuiti in forma pentru tort. De jur imprejur am ornat cu jumatati de caspusi peste care am varsat cele doua compozitii de sarlota.

Sarlota trebuie sa stea in frigider cateva ore ca sa se intareasca, dupa care poate fi ornata cu frisca si fructe dupa bunul plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarlota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu capsuni