Tort de vara

de mena29 in Torturi, 18 Iul 2010 | 8041 vizualizari

 

Pentru ca e foarte cald afara cred ca nimeni nu vrea sa-si incalzeasca bucataria la maxim atata timp cat exista si variata de a prepara ceva dulce fara a incalzii cuptorul.Este un tort pe care eu l-am facut vara aceasta de vreo patru sau cinci ori.Va invit la o felie si va las pe voi sa decideti daca va place sau nu.Reteta o am de la o colega de servici.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca
  • 500 grame branza de vaci
  • 2 lamai
  • 1plic gelatina alimentara
  • 1 plic gelatina pentru tarta
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 250-300 grame piscoturi
  • 1 kg fructe(capsuni sau visine sau afine s.a.m.d.ce vreti voi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vara:

Tortul se pregateste in forma cu inel detasabil.Pe fundul tavii eu pun hartie de copt cu toate ca nu-l dau la cuptor.Masuram inaltimea tavii cu un piscot si capatul ce trece peste il taiem,celelalte piscoturi le taiem dupa acesta.Zdrobim bine capetele mici rezultate si le amestecam cu untul topit. Acest amestec il intindem pe fundul tavii,asezam celelalte piscuturi in picioare pe marginea tavii roata si dam tava la rece pana pregatim umplutura.Punem gelatina la hidratat in 1/2 pahar cu apa.Branza o amestecam cu sucul de lamaie si cu zaharul.Separat mixam bine frisca.Adaugam gelatina peste branza iar apoi frisca.In aceasta compozitie adaugam jumatate din fructe dupa care punem compozitia in tava cu piscoturi.Deasupra punem fructele ramase peste care turnam gelatina pentru tarte pregatita dupa instructiunile de pe plic.Totul merge foarte usor si repede.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat pufos si crema de cacao