Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata

de Oana in Torturi, 25 Sep 2011 | 10944 vizualizari

 

Reteta este din revista "Ioana", putin schimbata :) Un tortulet foarte rapid, racoritor, fara coacere!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g piscoturi
  • 125 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Jeleu:
  • 2 plicuri jeleu rosu dr. oetker
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • 300 g visine fara samburi (la borcan, sau 2 borcane compot de visine)
  • Crema:
  • 2 cutii cu branza ricotta, 500 g
  • 200 g iaurt
  • 2 linguri zahar pudra
  • o ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • un plic de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata:

Visinele se scurg (eu am avut visine puse in borcan, cu zahar, pentru iarna, puse de mama :)). Piscoturile se zdrobesc, se amesteca cu cacao si cu untul topit. Se pun apoi intr-o forma de tort si se preseaza bine la baza. Se stropeste blatul cu siropul lasat de visine sau, conform retetei originale cu 3 linguri de visinata. Se pune forma la frigider o ora.

Se prepara jeleul dupa instructiunile de pe plic. Se amesteca praful cu zaharul, apoi se toarna apa si se pune pe foc, pana incepe sa fiarba, apoi se ia de pe foc. Visinele se presara peste blat, apoi se se toarna jeleul rosu si se lasa iar la frigider o ora.

Se pune la inmuiat gelatina pentru crema, in cateva linguri cu apa rece. In loc de branza ricotta se poate folosi si branza de vaci. Se amesteca branza cu iaurtul si zaharul. Se topeste ciocolata si se amesteca apoi cu branza, mixand bine. Se adauga esenta de rom si gelatina topita la bain-marie. Se scoate tortul din frigider si se pune crema deasupra. Se decoreaza cu visine si ciocolata rasa, apoi se pune la frigider 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Elena"