Tort din crema de zahar ars

de mamaieelena in Torturi, 16 Feb 2011 | 16366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 2 linguri amidon
  • 15 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 10 buc.piscoturi
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 kiwi
  • 1 portocala
  • 1 banana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din crema de zahar ars:

Intr-un bol se pune zaharul( 8 linguri) ,ouale intregi,zaharul vanilat si se bat bine cu telul

Se poate adauga apoi amidonul si laptele la sfarsit dar inainte de aceasta operatiune se pun cele 7 linguri de zahar intr-o cratita si le vom carameliza .

Cand e topit tot zaharul se plimba zaharul pe peretii cratitei ca sa fie peste tot zahar ars .La sfarsit se pune compozitia din bol cu laptele peste zaharul ars si apoi se pune la cuptorul preincalzit la 160 grade intr-o tava adanca cu apa rece sau calda

Se pune cratita si se lasa aproximativ o ora si jumatate.  Este gata atunci cand se rasuceste printr-o miscare circulara si  mijlocul tortului este compact.Eu am scos-o din cuptor si am pus-o la racit in apa rece avand grija sa schimb apa ori de cate ori se incalzea putin .

Am dat-o la rece in frigider pentru a doua zi, iar piscoturile le-am asezat pe suprafata tortului

L-am rasturnat peste ele sa absoarba tot siropul dupa care l-am ornat cu frisca si fructe.

Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie,cirese amare si jeleu de menta