Tort din crema de zahar ars

de mamaieelena in Torturi, 16 Feb 2011 | 16052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 2 linguri amidon
  • 15 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 10 buc.piscoturi
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 kiwi
  • 1 portocala
  • 1 banana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din crema de zahar ars:

Intr-un bol se pune zaharul( 8 linguri) ,ouale intregi,zaharul vanilat si se bat bine cu telul

Se poate adauga apoi amidonul si laptele la sfarsit dar inainte de aceasta operatiune se pun cele 7 linguri de zahar intr-o cratita si le vom carameliza .

Cand e topit tot zaharul se plimba zaharul pe peretii cratitei ca sa fie peste tot zahar ars .La sfarsit se pune compozitia din bol cu laptele peste zaharul ars si apoi se pune la cuptorul preincalzit la 160 grade intr-o tava adanca cu apa rece sau calda

Se pune cratita si se lasa aproximativ o ora si jumatate.  Este gata atunci cand se rasuceste printr-o miscare circulara si  mijlocul tortului este compact.Eu am scos-o din cuptor si am pus-o la racit in apa rece avand grija sa schimb apa ori de cate ori se incalzea putin .

Am dat-o la rece in frigider pentru a doua zi, iar piscoturile le-am asezat pe suprafata tortului

L-am rasturnat peste ele sa absoarba tot siropul dupa care l-am ornat cu frisca si fructe.

Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone