Tort Diplomat (2)

de madi_marin in Torturi, 19 Iun 2010 | 15121 vizualizari

 

Episodul 2 al serialului ,,Torturi cadou,,..... Asa ca sa nu imi cereti poza cu sectiunea ca nu am.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 5o g faina
  • 50 g amidon

Pentru crema diplomat:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 g crema de unt (la cutie)
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 5 pliculete de gelatina(Dr. Oetker)
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat (2):

Pentru blat: ouale se bat intregi cu zaharul, apoi se adauga faina si amidonul cernute impreuna si se amesteca cu o spatula usor. Se toarna compozitia in tava detasabila  cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt unsa cu unt. Se coace 20 - 25 de minute. Se scoate din forma si se da la racit.

Galbenusurile se pun la bain marie cu zaharul, apoi se adauga laptele si ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana se ingroasa putin compozitia. Se da la racit.

Gelatina se pune la hidratat in sucul de ananas plus o  ceasca de apa, apoi se pune la foc micut ,dar nu se lasa sa fiarba. Se da deoparte.

Frisca se bate spuma tare.

Intr+un castron incapator se pun frisca batuta, crema de unt, crema de galbenusuri cu lapte , gelatina si ananasul taiat cubulete mici. Se amesteca totul cu un tel.

Forma detasabila se tapeteaza cu folie de plastic peste tot, apoi pe fund se aseaza un model de fructe la alegere, deasupra se toarna usor compozitia de crema, iar peste ea se aseaza blatul. Se acopera cu folie si se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

madi_marin 1

25.06.2010, 10:00

ela....

Julie 1

25.06.2010, 11:00

tare frumos! Pacat ca pot sa-ti dau doar 5 furcu!

madi_marin 1

25.06.2010, 11:02

julie....multumesc ....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale