Tort diplomat

de Laura Alexia in Torturi, 15 Oct 2011 | 7135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 compot ananas
  • 2 pungi stafide (mici)
  • 5 oua
  • 2 plicuri gelatina
  • 750 ml frisca Hulala
  • 250 ml lapte
  • 250 gr. Zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

CREMA

Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250 gr zahar.apoi adaugam si zaharul vanilat ,250 ml lapte si coaja de la lamaia rasa.

Se amesteca si se pune la fiert toata compozita timp de 5 minute.Separat se prepara gelatina se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, nu foarte tare, se amesteca cu crema.

Crema se ia de pe foc, se lasa la racit apoi se pun stafidele,compotul de ananas(rondele de ananas trebuie taiate cubulete)si se amesteca.

Separat se bat albusurile spuma.250 ml de frisca se bate cu mixerul apoi se amesteca  albusurile cu frisca si se mai bat cu mixerul inca o data si intr-o singura directie.

Se va amesteca  crema cu frisca si abusurile ce le-am batut spuma .

Intr-o tava se pune folie alimentara ,se toarna compozitia si se pune la frigider de seara pana dimineata.

A doua  zi se rastorna compozitia pe un platou si se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu fructe confiate dupa gust ,eu am pus cirese confiate si portocale.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate