Tort Diplomat

de Constelatialeu in Torturi, 14 Ian 2013 | 10101 vizualizari

 

E bun si usor de facut.Imi place sa fie si cu blat,piscoturi sau rulada.Am facut toate variantele.
Pentru ca nu am fotografi cu etapele pregatirii,am sa pun mai multe variante ale aceluiasi tort.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de zahar
  • 1 cana lapte
  • 6 galbenusuri
  • 1 l de frisca
  • 8 pliculete de zahar vanilat
  • 6 albusuri
  • 50 g gelatina
  • fructe
  • rulada sau piscoturi sau blat de tort subtire.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Galbenusurile,zaharul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa ca o ciulama.Se lasa la rece,dar nu foarte mult.Separat gelatina se hidrateaza cu apa rece cca 10 min si se adauga in ciulamaua de galbenusuri inca calda.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul vanilat se amesteca cu frisca si apoi cu ciulamaua de mai sus.

Cratita,castronul pe care-l folosim se imbraca cu folie alimentara,punem fructe pe fundul ei,cum vrem sa fie decorat( fundul o sa devina partea de sus),se adauga crema obtinuta,apoi fructe si tot asa pana se terminam cu crema,la final punem piscoturi,sau rulada sau blat .Se lasa la rece ,se rastoarna ,deobicei a doua zi,eu dupa vreo 5 ore l-am rasturnat si era ''tapan''

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]