Tort diplomat

de gaby_gabytza in Torturi, 22 Ian 2013 | 7688 vizualizari

 

decorul nu e reusit deoarece cu un bebe mic in casa nu prea mai am timp :D

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • un borcan de compot(de care vrem)
  • crema
  • 200 ml lapte
  • 5 oua
  • 600 ml frisca
  • stafide
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri gelatina
  • decor
  • portocale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul.

Punem vasul cu crema de galbenusuri pe baie de aburi si treptat adaugam peste galbenusuri lapte si amestecam continuu pana se ingroasa.Plicurile de gelatina le facem conform datelor de pe plic.Dupa ce am terminat de facut gelatina o rasturnam peste crema de galbenusuri si le amestecam.Dam crema la rece.

Albusurile batute spuma le adaugam peste crema de galbenusuri racita dupa care adaugam stafidele si fisca batuta bine,dar lasam un sfert din frisca pentru ornare, si amestecam bine toata compozitia.Se ia o tava cu inel detasabil si ii asezam inauntru o folie alimentara.Se iau piscoturile si se inmoaie in zeama de compot si se aseaza la fundul tavii , apoi  adaugam crema si dam la frigider 3 ore.

Dupa ce a stat la frigider scoatem tortul il desfacem si il ornam cu frisca ramasa,decoram dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]