Tort diplomat

de AdriiAdi in Torturi, 20 Feb 2013 | 6321 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg frisca lichida
  • 5 oua
  • 5 pliculete gelatina
  • 3 pliculete intaritor de frisca
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • fructe - portocale (din care folosesti doar miezul feliutei, adica indepartezi pielita ) kiwi , banane
  • ciocolata si fulgi de cocos pt ornat
  • stafide
  • rom esenta
  • zahar 200 gr
  • o cutie compot de ananas
  • 200 ml lapte
  • un pachet piscoturi cu ou
  • o ceasca cu cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Bati 1 kg de frisca cu mixerul cu 150 gr zahar si 2 intaritoare de frisca apoi o dai la rece.

Separi albusurile de galbenusuri (  eu folosesc doar albusurile dar se folosesc si galbenusurile daca vrei) .

Pui la inmuiat gelatina in sucul de ananas . Dupa ce s-a inmuiat gelatina bati albusurile spuma si pe baie de aburi impreuna cu laptele omogenizezi adaugand si gelatina inmuiata + 3 plicuri  de zahar vanilat .

Ai grija dupa ce ai adaugat gelatina sa nu mai tii mult pe aburi caci cea din urma se distruge.

Acest preparat dupa ce s-a racorit il bagi in frigider .

Intre timp cureti fructele si le tai cat mai marunt posibil si pui stafidele la inmuiat in putina apa calduta si rom.

Acum verifici daca s-a intarit suficient compozitia cu albusurile si o incorporezi in cea de frisca batuta spuma tare.

O sa fie nevoie de o cratita de vreo 4.5 sau 5 kg tapetata cu folie alimentara .

Rand pe rand piscoturile inmuiate in cafea la aranjezi pe margine si adaugi compozitia de mai devreme in care ai adaugat fructele si stafidele si ananasul taiat, iar dupa ce ai terminat mai pui un rand de piscoturi deasupra compozitiei.

Il bagi la frigider pana a 2-a zi

iei un platou intins cat marginea cratitei si il pui deasupra ei. Cu usurinta su indemanare rastorni continutul . voila`.....

Aveti nevoie de 500 gr frisca batuta cu cele 2 plicuri  de zahar vanilat si cel de intaritor de frisca si 50 gr zahar si mixezi o spuma tare. O mai dai la rece o vreme si cu ea ornezi tortul si il decorezi cu ciocolata si fulgi de cocos colorati .

Tortul este inalt si stabil pe farfurie, iti ajunge sa servesti pe toata lumea  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort a la Mihaela