Tort Diplomat

de mihasara in Torturi, 13 Mar 2013 | 12004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 270 g zahar
  • 30 g gelatina (3 plicuri)
  • 300 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf sare
  • 500 g frisca lichida
  • 1 cutie compot ananas
  • 50 g mix de fructe confiate
  • o rulada cu crema de fructe sau piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Se bat ouale cu zahrul si cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam laptele, amestecam bine, punem pe foc si amestecam incontinuu.

Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece (adaugam apa cam doua degete peste gelatina). Adaugam gelatina peste compozitia de calda de oua si lapte, amestecam bine. Mixam frisca si o adaugam peste compozitia de mai sus dupa ce s-a racit foarte bine.

Tapetam o forma cu folie alimentara. Asezam pe marginea formei felii de rulada sau piscoturi. Turnam un strat de compozitie dupa care adaugam un strat de ananas foarte bine scurs de zeama si niste fructe confiate. Turnam iar din compozitie, adaugam fructe si la final, ultimul strat sa fie de compozitie.

Dam la rece cateva ore dupa care il rasturnam pe un platou, il ornam cu frisca si cu fructe dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]