Incepem prin a pune la inmuiat gelatina conform instructiunilor de pe pachet.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana acestea se albesc.
Incalzim laptele si il adaugam peste galbenusuri (caldut) dupa care punem toata compozitia la bain-marie amestecand continuu. Dupa ce se ingroasa compozitia (10 minute) o dam la o parte si adaugam gelatina amestecand rapid pana se dizolva. Lasam la racit. Cand s-a racit putin adaugam frisca pe care am batut-o cu zaharul vanilat si dam la frigider pana pregatim tava de tort.
Invelim o tava rotunda cu folie transparenta si incepem sa asezam fructele. Am pus rondelele de ananas la fundul tavii si in mijlocul fiecareia am pus cate 2-3 buc de zmeura. Pe margine am pus kiwi si portocale iar in mijloc banane. Asta depinde si de dvs cum doriti sa arate. .
Dupa ce am aranjat fructele cu mare grija (sa stea cat de cat fixe) turnam jumatate din compozitia care la frigider ar fi trebuit sa se inchege un pic. Presaram felii de banane deasupra compozitiei si turnam si restul de compozitie. Asezam un start de piscoturi pe care ii insiropam in sucul de la ananas sau in suc de portocale.
Acoperim cu folie si bagam la frigider pentru cel putin 4 ore.
Dupa ce tortul este inchegat il scoatem si il rasturnam pe o farfurie.