Tort diplomat cu capsuni

de Alexandra Burz in Torturi, 29 Iun 2015 | 5159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 ml frisca lichida
  • 6 oua
  • 350 g zahar
  • Zahar vanilat
  • 1 kg capsuni
  • 1 pachet mare piscoturi
  • Sirop de capsuni
  • 4 plicuri gelatina pt inchegat
  • Apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu capsuni:

  • Frisca se bate tare.
  • Separam albusurile de galbenusuri
  • Albusurile le batem spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, iar galbenusurile le frecam bine cu restul de zahar pana se albesc.
  • Gelatina o punem la inmuiat si o preparam conform indicatiilor de pe plic, dupa care o amestecam cu galbenusurile.
  • Jumatate din cantitatea de capsuni le spalam bine, taiem cubulete si le amestecam cu frisca batuta.
  • Adaugam in compozitie albusele batute si galbenusurile frecate cu zahar 
  • Amestecam usor de sus in jos.
  • Imbracam o cratita in folie alimentara ..asezam piscoturile inmuiate in sirop de capsuni.
  • Aranjam capsuni taiati felii pe partea de jos, punem crema...piscoturi...crema...piscoturi.
  • Lasam la rece 4-5 ore sau preferabil de pe o zi pe alta.
  • Rasturnam pe platou si ornam dupa bunul plac.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui capsunii cu alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]