- 750 ml frisca lichida
 
    - 6 oua
 
    - 350 g zahar
 
    - Zahar vanilat
 
    - 1 kg capsuni
 
    - 1 pachet mare piscoturi
 
    - Sirop de capsuni
 
    - 4 plicuri gelatina pt inchegat
 
    - Apa
 
						
					
					
					
					
					
					
					
					
					
			 
						 
						
					 
					
						
							Portii: 12
																												Timp de preparare: peste 120 minute
                         
                        
						
        
        
    
						
						MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu capsuni:
						
    - Frisca se bate tare.
 
    - Separam albusurile de galbenusuri
 
    - Albusurile le batem spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, iar galbenusurile le frecam bine cu restul de zahar pana se albesc.
 
    - Gelatina o punem la inmuiat si o preparam conform indicatiilor de pe plic, dupa care o amestecam cu galbenusurile.
 
    - Jumatate din cantitatea de capsuni le spalam bine, taiem cubulete si le amestecam cu frisca batuta.
 
    - Adaugam in compozitie albusele batute si galbenusurile frecate cu zahar 
 
    - Amestecam usor de sus in jos.
 
    - Imbracam o cratita in folie alimentara ..asezam piscoturile inmuiate in sirop de capsuni.
 
    - Aranjam capsuni taiati felii pe partea de jos, punem crema...piscoturi...crema...piscoturi.
 
    - Lasam la rece 4-5 ore sau preferabil de pe o zi pe alta.
 
    - Rasturnam pe platou si ornam dupa bunul plac.
 
    
 
                        						TIPS-URI
						
												1
Puteti inlocui capsunii cu alte fructe.
 
												 
						
						                        Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.