Tort diplomat cu iaurt si ananas

de Oana in Torturi, 25 Oct 2016 | 45603 vizualizari

 

Am facut de curand acest tort minunat, fara coacere, cu gust intens de iaurt si fructe, o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii de rondele de ananas in compot, fara zahar
  • 10 piscoturi
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 500 gr iaurt grecesc 10% grasime
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 pliculet de gelatina granulata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu iaurt si ananas:

Scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie.

Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o tava de tort, cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm.

Asaza rondele de ananas de jur imprejurul formei.

Hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, pentru 5 minute. Pune-o apoi la bain-marie si las-o pana devine lichida.

Mixeaza smanatana pentru frisca rece cu ajutorul unui mixer ( eu am folosit telului HB Breville). Cand incepe sa se intareasca adauga zaharul pudra, apoi iaurtul grecesc si vanilia. Adauga gelatina lichida si cubuletele de ananas.

Toarna compozitia in forma de tort, peste baza de piscoturi. Decoreaza tortul cu restul de ananas, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider 6-8 ore.

Decoreaza-l cu menta proaspata inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu iaurt si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

CarmenPetrut 1

28.09.2018, 16:46

Foarte usor de făcut cu gust proaspat si delicios. Ce nu ai arătat Oana este cum se scoate hârtia de copt de sub tort? Eu era să "demolez" tortul. Este mai bine fără hârtie.

Oana 1

01.10.2018, 10:37

Pai nu am scos-o Era dedesubt si se si inmuiase...am crezut ca ma ajuta sa scot tortul usor, dar nu s-a intamplat asta

Criss 1

25.12.2019, 07:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu vișine și frișcă