Tort ecler

de Lau in Torturi, 3 Iul 2013 | 9094 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru mama mea care astazi implineste o frumoasa varsta,

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 8 oua
  • 1 lingurita sare
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • zmeura
  • Decor
  • coji de eclere
  • frisca
  • zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler:

Aluatul: intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea. Punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si dam deoparte sa se raceasca foarte bine. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecam bine dupa fiecare.

In tava tapetata cu hartie de copt, incepem sa spiram cu ajutorul uni posh forma de cercuri incepand de la exterior spre interior. Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 minute (sa fie rumenita frumos)

Lasam sa se raceasca foarte bine. Vom face 3 blaturi care le vom coace separat.

Crema: mixam frisca, adaugam 200 g de zmeura si amestecam usor.

Asamblarea: pe un platou asezam prima foaie, adaugam frisca-zmeura-blat-frisca-zmeura-blat. Ungem marginile cu frisca, decoram cu ciocolata si zmeura. Deasupra pudram cu zahar pudra si zmeura.

Eu am mai facut o portie de coji de eclere, ca sa folosesc pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]