Tort "Elena"

de madi_marin in Torturi, 21 Mai 2010 | 9944 vizualizari

 

Pentru ca astazi ii sarbatorim pe sfintii ,,Constantin si Elena,,.....am facut acest tortulet pentru colega mea care isi serbeaza ziua numelui. La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 80 g amidon
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 150 g nuca macinata
  • Pentru crema :
  •  2 plicuri creme ole de vanilie de la Dr. Oetker
  • 300 ml lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • Pentru glazura :
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • Pentru sirop :
  • 250 ml apa
  • 100g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 200 g nuca
  • 150 g zahar
  • frisca

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Elena":

Blatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul ana isi dubleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, nuca macinata fin si faina cernuta impreuna cu amidonul si se amesteca usor. Se toarna compozitia in forma detasabila tapetata pe fund doar cu hartie de copt si unsa bine cu unt. Se coace cam 25 de minute. Se da apoi la racit si se taie in doua.

Siropul: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa, dupa ce s+a dizolvat se da la racit, apoi se adauga si esenta de rom.

Crema: se pun frisca lichida si laptele reci in vasul de mixer, se adauga praful pentru crema si se amesteca pana ce se obtine o crema consistenta.

Glazura : se pun la bain marie ciocolata, frisca lichida si untul pana se topesc si se omogenizeaza. Se lasa la racit un pic.

Pralina: se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga nuca, se imbraca in caramel, apoi se scaote pe un platou uns foarte bine cu unt. Se lasa as se intareasca bine, apoi se zdrobeste cu sucitorul.

Asamblare: blat insiropat, jumatate de glazura, crema, cealalta jumatate de glazura fara 3 linguri , blat insiropat, restul de 3 linguri de glazura pastrate, frisca, nuci pralinate. Se da la rece pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Elena"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu capsuni si piersici