Tort Eszterhazy

de miremirc in Torturi, 7 Ian 2012 | 49776 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 8 albusuri
  • 200 g nuci macinate (pudra de migdale)
  • 150 g zahar

Crema :

  • 8 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g faina
  • 250 ml lapte fierbinte
  • 250 g unt moale

Glazura alba :

  • 1 albus
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Plasa de ciocolata :
  • 50 g ciocolata neagra topita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Eszterhazy:

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul; la sfarsit adaugam pudra de migdale (eu am ales nuci prajite si macinate).

 Din aceasta bezea trebuie sa coacem 7 foi ; fiecare foaie se coace in 5-7 minute .

Dupa ce scoatem din cuptor bezeaua coapta, o asezam pe masa unde am pus o lingura cu apa rece; lasam cateva secunde, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama lata si ascutita desfacem bezeaua de pe hartia de copt destul de usor. repetam procedeul de inca 6 ori.

Pentru crema : mixam galbenusurile cu zaharul vanilat si zaharul pudra cateva minute;adaugam si faina . Laptele il punem pe foc sa dea un clocot, apoi il turnam peste galbenusuri si punem cratita cu fund dublu pe foc mic, amestecand intr-una ca sa nu se prinda.

Dupa ce crema s-a ingrosat, asezam folie alimentara peste ea si o lasam sa se raceasca.

Untul moale (la temperatura camerei) il mixam spuma , iar in el adaugam treptat din crema de galbenusuri, pana la omogenizare completa.

Asamblam tortul : pe fiecare foaie coapta ( adica 7 la numar) intindem crema, inclusiv pe ultima foaie si marginile tortului.

Glazura alba : mixam albusul spuma tare, adaugam zaharul pudra treptat, mixand mereu, iar la final zeama de lamaie.

Glazura alba o intindem deasupra peste ultimul strat de crema.
Pentru plasa de ciocolata : intr-o punga punem ciocolata rupta bucatele si o scufundam in apa clocotita pana se topeste; taiem un varf al pungii si facem 5 cercuri peste glazura alba.

Cu ajutorul unei scobitori trasam linii din interiorul tortului spre exterior si apoi de la exterior spre interior, apoi iar din interior spre exterior si tot asa pana am trasat toate liniile.
Marginile tortului le imbracam in nuci prajite si macinate mai mare.

Este un tort la care am muncit cateva ore bune; cine are rabdare, ii doresc spor ... :p , dar merita !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Eszterhazy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

mogadela 1

29.01.2014, 23:18

buna, cum ati imbracat marginile tortului in nuca ?

Rahela Velicu 1

27.12.2016, 12:50

dantes 1

01.04.2020, 07:24

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de fructe si ciocolata alba