Tort festiv

de pana_luminita in Dulciuri, 12 Ian 2010 | 8950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 100 g nuci macinate
  • 1 esenta de vanilie

 

  •  crema:
  • 1 litru de frisca
  • 5 galbenusuri
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 plicuri de gelatina
  • ciocolata alba si neagra maruntita
  • ananas si zmeura
  • pentru ornat:
  • 250 g alune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv:

 Separi albusurile de galbenusuri si sunt batute spuma , se adauga zaharul si se mixeaza in continuare , se adauga pe rand galbenusurile , esenta de vanilie si nuca macinata, apoi adaugam faina cernuta si amestecam incet de jos in sus .

Turnam compozitia intr-o forma detasabila de tort , unsa cu unt si tapetata cu faina, dam forma la cuptor pentru 30 minute , dupa care lasam sa se raceasca.

Pun cele trei plicuri cu gelatina la inmuiat in 250 ml de apa rece pentru 10 minute , dupa care o topesc pe foc. Alunele le prajesc in cuptor , opresc cateva pentru ornat  restul le toc.

Bat fisca bine , apoi adaug pe rand galbenusurile si mixez , dupa adaug gelatina topita si amestec bine impreuna cu ciocolata rasa .

Las blatul in forma de tort si il insiropez cu siropul de la ananas adaug crema pe care am amestecat-o cu fructele , las torul la frigider pentru doua ore .

Ornez marginea la tort cu alune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]