Tort Ioana

de Michelle in Torturi, 28 Noi 2009 | 6316 vizualizari

 

e pentru o proaspata mamica..

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 500 ml frisca
  • 2 portocale
  • 2 banane
  • 250 ml lapte condensat
  • 5 lg zahar
  • o cana cu apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ioana:

Blat:

Separam oualele. Batem spuma albusurile, galbenusurile le frecam bine cu zaharul, amestecam cele doua compoziti adaugam si faina in ploaie si bagam la cuptor.

Frisca se bate batz si apoi se adauga si laptele condensat si se bate bine.

Se taie blatul in 3 parti.

Facem un sirop din coaja de la o portocala cu 5 lg de zahar si apa.

Insiropam cele 3 blaturi.

Punem primul blat, adaugam frisca, apoi portocala taiata cubulete, apoi alt strat de frisca, adaugam celalalt blat, frisca, bananele, frisca si blat.

Imbracam tortul in frisca si ornam ..dupa placere.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ioana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ricotta si capsuni "Vis de fructe"