Tort " Lapte de pasare"

de luminita20_2006 in Torturi, 12 Mai 2009 | 20940 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:
  • 4 oua
  • 1 pahat de zahar
  • 1 pahar faina
crema:
  • 40 gr gelatina
  • 1 pahar lapte
  • 300 gr unt
  • 10 oua
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingura faina
glazura:
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 pahar lapte
  • 50 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Lapte de pasare":

blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.

crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se pune pe baie de abur pana ajunge la fierbere. Apoi se da la o parte si se pune untul, care in prealabil a fost topit si vanilie( dupa preferinta) . crema se mai bate un pic. Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa sa se raceasca. 10 albusuri se bat cu 1 pahar de zahar, cand albusurile sau legat bine adaugam gelatina. se amesteca cele 2 compozitii.

Blatul se imparte in 2 parti; pe 1 parte se adauga toata crema si apoi se puna al 2 blat. tortul se imbraca in glazura care a fost preparata astfel:

toate ingredientele de la glazura se amesteca pana ajung la punctul de fierbere.se lasa sa se raceasca si se toarna peste tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Lapte de pasare"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

luminita20_2006 1

01.12.2009, 11:47

da...am fost si pe blogul tau...sunt naty....pe blog

elena1988 1

04.03.2011, 18:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Torturi copii (pictate)