Tort Martisor

de irena in Torturi, 1 Mar 2012 | 4566 vizualizari

 

O primavara minunata, cu multa veselie si bucurie, cu iubire si intelegere, cu multe clipe frumoase si de neuitat...

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua,
  • 5 linguri apa,
  • 6 linguri faina,
  • 4 linguri cacao,
  • 10 linguri zahar.
  • Sirop:
  • 100 ml apa amestecata cu 4 linguri dulceata caise.
  • Crema:
  • 150 gr ciocolata,
  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 300 ml frisca batuta,
  • 7 gr gelatina.
  • Pasta de zahar si gem de caise ptr imbracat tortul
  • Ornamente din pasta de zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Martisor:

Blat: In albusuri se toarna apa si se bat f bine, se adauga zaharul cate putin si se bat albusurile  pana se intaresc foarte bine, apoi adaug galbenusurile, apoi faina si cacaoa trecute prin sita. Se unge si se tapeteaza o forma (25cm ) si se toarna compozitia, se coace in cuptorul preincalzit la 180 C,timp de 20 - 25 min. Blatul se lasa la racit si se taie in 3 foi.

Crema: Ouale si zaharul se amesteca pe baie de aburi cand se ingroasa se adauga ciocolata, cand se raceste crema,se adauga frisca si gelatina hidratata.

Se insiropeaza prima foaie, se adauda 1/2 din crema, apoi adaug a 2 a foaie si insiropez si adaug crema, apoi adaug a 3 a foaie insiropata.Acopar cu folie si dau la frigider ptr 3-4 ore.Acopar tortul cu un strat subtire de gem caise si il imbrac in pasata de zahar,apoi ornez.

TIPS-URI

1

Imaginile ptr executarea acestui tort le puteti vedea la Tortul Carol.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

LUK 1

06.03.2012, 16:57

ai undeva reteta la pasta de zahar?

VERONICA2607 1

19.03.2012, 09:17

superb!!!

irena 1

19.03.2012, 09:51

PTR LUK :Reteta ptr pasta de zahar am postat o la Bunny cake.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun II