Tort masinuta

de Silvioara in Torturi, 2 Dec 2011 | 5939 vizualizari

 

Primul tort in forma de masinuta, facut pentru onomastica baietelului meu. La multi ani, Andreiucul mamei!

 

INGREDIENTE

  • Blat de pandispan (Un chec preparat de fiecare dupa placere si stiinta)
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 6 + 1 linguri faina cernuta impreuna cu 1 praf copt
  • arome (coaja lamaie, porocala, vanilie)
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 150 gr. zahar
  • coaja si sucul de la o portocala
  • 1 pachet unt moale, la temperatura camerei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort masinuta:

Blatul se prepara ca la pandispan. Se bat spuma tare albusurile, se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Galbenusurile se presara cu un praf de sare si se amesteca usor cu uleiul si aromele. Se pune crema de galbenusuri peste albuse, se adauga faina cernuta cu praful de copt, se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus. Se coace in tava dreptunghiulara, de dimensiuni mai mici si mai adanca.

Crema: Pe baie de abur se amesteca galbenusurile cu laptele si zaharul pana se ingroasa putin, se ia de pe foc si se adauga coaja si sucul de portocala. Cand s-a racit la temperatura camerei, se amesteca cu untul moale.

Blatul se taie in doua sau in trei (de preferat o tava mica; eu am avut o tava mai marisoara, asa ca l-am taiat in doua), se insiropeaza, se unge cu crema, la mijlocul blatului se aseaza jumatatea de chec cu partea mai lata jos si cea mai ingusta sus (se masoara checul in functie de latimea blatului de jos si se taie atat cat este nevoie din el). Eu am sectionat checul pe jumatate, l-am insiropat si pe el si l-am uns cu crema.

Se unge tot tortul cu unt frecat cu zahar pudra (sau crema daca faceti o cantitate dubla de crema) si se mai retuseaza pana capata forma de masinuta, se imbraca in pasta de zahar si ... liber la imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort masinuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Cris2711 1

02.12.2011, 23:55

MIUTA 1

05.12.2011, 14:18

La multi ani fiului tau!
Tortul arata super bine

diaconta 1

06.12.2011, 10:20

La multi ani puiutului tau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Masinuta