Tort " Merci"

de RuxyRux in Torturi, 18 Mar 2013 | 13642 vizualizari

 

Astazi baiatul meu drag implineste o varsta tare frumoasa, 17 ani... iar mami ii dedica cu dragoste acest tort irezistibil de ciocolata! La multi ani copil minunat!

 

INGREDIENTE

Blat :
  • 10 linguri cu varf de faina
  • 250 gr unt
  • 10 linguri cu varf de zahar pudra
  • 150 gr ciocolata
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • 3 oua
  • 1 lingura ness
  • 3 linguri cacao
Crema de ciocolata cu cafea:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu cafea
  • 1 lingura ness
  • 3 linguri amaretto
Crema de ciocolata alba si vanilie:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • vanilie
Crema de ciocolata cu lapte:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu lapte
Crema de ciocolata neagra:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata amaruie( cu portocale am pus eu)
Decor:
  • ciocolata " Merci"
  • bomboane de ciocolata belgiana fructe de mare
Sosul de ciocolata:
  • 150 gr ciocolata " Merci"
  • 7 linguri lapte
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Merci":

Se pregatesc pe rand cremele de ciocolata:

Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in vasul de mixer. Se mixeaza pana se leaga crema. Este bine sa ramana mai moale dar legata si cremoasa, la frigider se va intari suficient.

Se procedeaza la fel pentru fiecare crema apoi se pun la rece in boluri. Pentru crema de cafea se mai adauga si restul ingredientelor la mixer si se mixeaza bine.

Blatul:

Se pun toate ingredientele( mai putin ciocolata) pentru blat in vasul de mixer si se mixeaza pana devine o crema compozitia. Untul trebuie sa fie moale. La sfarsit de adauga si ciocolata topita pe baie de aburi. Daca mai este necesar se mai poate adauga putin lapte( daca vi se pare crema prea groasa, consistenta trebuie sa fie cea pentru blat de tort).

Se imparte in trei crema si se coc trei blaturi in forma de tort tapetata cu pergament. se lasa la racit.

Pe un platou se asambleaza tortul.

Se pune primul blat, ungem cu crema de ciocolata si cafea, apoi al doilea blat si crema de ciocolata alba deasupra. Ultimul blat se unge cu crema de ciocolata cu lapte.

Crema de ciocolata amaruie( lasata la temperatura camerei) va imbraca tortul.

Ornam cu ciocolatelele " Merci" si cu bomboanele belgiene.

Sosul se face  topind ciocolata in lapte pe baie de aburi si se toarna la baza tortului cu lingurita.

 

 

TIPS-URI

1

Nu se mixeaza frisca cu ciocolata foarte mult decat pana se leaga, altfel crema se poate taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Merci"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort bust