Pentru ca maine, 8 noiembrie, ii sarbatorim pe Sfintii Mihail si Gavril, le urez tuturor celor ce poarta numele sfinte La multi ani! Am facut acest tort pentru una din domnisoarele educatoare a fetitei mele Viviana , pe nume Mihaela.
Blat :
Crema :
Ornat:
Se prepara blatul : se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta si esenta de vanilie. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. se coace blatul cam 20-25 minute. pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit.
Se amesteca intr-un vas pe foc mic galbenusurile cu zaharul, iar cand aesta s+a dizolvat de tot se adauga la ptele caldut si se mai amesteca putin. Se da la racit.
Gelatina se dizolva in sucul de la conserva si apa, apoi se pune la foc mic pana se incalzeste, fara sa fiarba.
Frisca se bate spuma tare.
Intr+un vas incapator se pun frisca batuta, compozitia de galbenusuri si lapte, gelatina,esenta de vanilie si fructele din conserva si kiwiul taiate cubulete.In tava cu peretii detasabili se pune blatul uns cu gem de capsuni, apoi se aseaza pe margine piscoturile, se toarna compozitia si se da la rece. Daca piscoturile tind sa se ridice, se fixeaza cu o farfurie pusa deasupra.
Se orneaza cand s-a legat bine compozitia cu frisca batuta, fructe si bilute decorative.