Tort moale Kinder Pinguin

de alba_zori in Torturi, 20 Aug 2013 | 7340 vizualizari

 

Am facut acelasi tort de patru ori dupa cum se vede in poze,este un tort foarte apreciat si delicios,ajunge o felioara si te indragostesti de acest tort,super moale,ce sa mai zic,sa trec la fapte, nu?

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat de ciocolata moale;
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 500 gr margarina
  • 900 ml lapte
  • 5 sticlute de rom de cate 2 ml fiecare de la Dr Oetker
  • 400 gr faina 000
  • 200 gr cacao
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 7 oua mari
  • 475 gr zahar
  • un praf de sare
  • Pentru frisca;
  • 500 ml fisca hulala
  • 2 plicuri de foi de gelatina
  • 200 gr zahar
  • 2 sau 3 sticlute de aroma rom de cate 2 ml fiecare de la Dr Oetker
  • Pentru ornament;
  • bucati de visine,sau de zmeura,capsuni,fructe de padure(la alegere)
  • Pentru ciocolata plastica;
  • 1,2 kg ciocolata alba
  • 6 lg de miere
  • 6 lg de apa
  • 3 plicuri de foi de gelatina
  • zahar praf cu amidon, cat cuprinde(cam 1 kg)
  • colorant alimentar verde,galben,violet din albastru si rosu pt fluturasi
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort moale Kinder Pinguin:

Pare mai complicat cand faci multe torturi deodata,dar e simplu,si merita!

Deci am inceput cu blatul:

-Am pus pe baie de aburi margarina,ciocolata,laptele si sticlutele de aroma de rom la inmuiat,cand a devenit omogena am lasat 5 minute deoparte.

-Am batut spuma ouale intregi cu un praf de sare pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat si zaharul in ploaie si mixat pana a devenit o spuma care scrie si e destul de lucioasa.

-Am adaugat faina cernuta,cacaua cernuta si ea,prafurile de copt,a devenit o compozitie mai dura care am diluat-o treptat amestecand mereu cu o lingura de lemn,cu compozitia de ciococolata si margarina pana a devenit si aceasta omogena.

-Am tapetat o forma de tort dreptunghiulara cu margarina si foaie de copt,am turnat compozitia si am pus la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru o ora aproape,verificand dupa 40 minute cu betisorul,cand iese curat este gata.Lasam la racit in tava.

-Am pregatit intr-un bol si spuma de frisca,am batut cu mixerul frisca rece de la frigider pana a devenit spuma tare.

-Am pus foile de gelatina la inmuiat in apa rece 10 minute,pana si-au triplat volumul,le-am strans cu mana de apa si le-am pus intr-o craticioara cu putina apa si 200 gr zahar,am amestecat bine,am incalzit putin pana a devenit ca un sirop si am asteptat un minut pana a devenit compozitia ca mierea groasa.

-Apoi am adaugat-o la frisca mea batuta spuma amestecand de jos in sus pana la omogenizare,am adaugat si aroma de rom,si lasat in bol cateva minute pana s-a ingrosat putin.Eventual la frigider cateva minute.Am taiat blatul in doua cu firul si cu mare grija am despartit cele doua felii de blat,si cu ajutorul unui carton bineinteles.

-Am umplut blatul cu spuma de frisca delicioasa,apoi am aranjat si fructele la rand.Am lasat cateva minute la frigider dupa care am asezat si cel de-al doilea blat deasupra.Bineinteles ca in jurul tortului am ingradit cu carton si hartie transparenta ca sa ramana forma asa.

Am lasat la odihnit pana am pregatit restul,florile,fluturasii,frunzulitele,etc.

Ciocolata plastica;

-Am pus pe baie de aburi 1,2 kg ciocolata alba ,6 linguri de miere,6 lg de apa si am lasat la inmuiat bine,a devenit ca o crema.

-Am pus si foile de gelatina la inmuiat in apa rece 10 minute si le-am stors bine de apa in mana,am adaugat putina apa si am dizolvat intr-o craticioara pe foc mic pana a devenit ca un sirop,am asteptat cateva secunde ca sa devina ca mierea si am adaugat-o la compozitia mea de ciocolata.

-Am pus totul intr-un bol acoperit cu folie alimentara si la frigider s-a racit.

-Dupa o ora am scos-o si lucrat-o cu zahar pudra cat cuprinde,am devenit ca o painica,asa cum se vede in poze,am impartit-o si am colorat-o cu diferite culori,galben pentru flori galbene,violet din albastru si rosu pentru fluturasi,dar mult am lasat verde si alb.

-Am intins verdele si am acoperit tortul cu ciocolata plastica verde,apoi am facut multi fluturasi,floricele cu formele mele,le-am lasat la intarit la temperatura camerei cateva ore,am acoperit tortul cu verdele intins bine si fluturasii,floricelele le-am lipit cu putina apa deasupra si iata rezultatul la patru torturi!

TIPS-URI

1

se poate dubla dozajul ingredientelor pentru un tort si mai mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort moale Kinder Pinguin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (26)

alba_zori 1

21.08.2013, 22:40

multumesc vecinica mea dulce!

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 09:31

super

babi5 1

17.12.2014, 19:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pinguin