Tort "Negru si alb"

de Miha in Torturi, 26 Mai 2010 | 18935 vizualizari

 

:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguru ulei
  • 1 praf de copt
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • Pentru crema maro:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lichior de migdale
  • Pentru crema alba:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri lapte praf
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Negru si alb":

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezele.

Galbenusurile se amesteca cu ulei, amestecand usor ca pentru maioneza. Se toarna peste albusuri si se mixeaza usor.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacao, apoi se incorporeaza in compozitia de oua. aluatul obtinut se toarna intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.

Crema:

Untul se topeste partial, apoi se mixeaza energic pana devine pufos. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.

Se imparte in doua parti egale. In una din ele punem ciocolata amaruie topita, cacaoa si lichiorul  de migdale, iar in cealalta ciocolata alba topita, laptele praf si esenta de vanilie.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Blatul copt si racit se taie in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte putin cu un sirop preparat din apa+zahar+lichior de migdale, apoi fiecare se unge cu cate un strat de crema. Se acopera cu cel de-al 3-lea blat si glazura de ciocolata.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am facut ceva f simplist, fiind facut pentru "de-ai casei" :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Negru si alb"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ela 1

26.05.2010, 17:24

nu pot sa iti spun

mena29 1

26.05.2010, 22:10

La tine Miha nici nu mai stiu ce sa mai zic,totul e perfectcinci furculite cu toate ca meriti mult mai multe

Giana 1

17.07.2014, 11:56

Miha face torturile cele mai bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ricotta si capsuni "Vis de fructe"