Tort nemtesc

de dantes in Torturi, 14 Mai 2015 | 5975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 plic vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plig gelatina
  • 500 ml.frisca lichida
  • 500 g branza dulce
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort nemtesc:

Pentru blat se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,faina si praful de copt.se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la 190 grade.Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Pentru crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul,se adauga laptele si coaja de lamaie,se pune pe foc si se aduce la temperatura de fierbere,se adauga gelatina se amesteca bine si se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca apoi intr-un vas mare se amesteca bine cu mixerul branza dulce cu compozitia facuta anterior si se adauga frisca incorporand usor cu o lingura.

Se pune hartie pe fundul formei de tort si se fixeaza inelul,se pune prima bucata de blat,se pune toata crema peste,se niveleaza si se aseaza deasupra cealalta bucata de blat,se apasa putin si se introduce cel putin 3 ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort nemtesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de lapte (pentru prajituri si torturi)