BLAT
SIROPUL
CREAMA alba
CREMA neagra
GLAZURA
Decor:visine confiate
Blatul: Albusurile le batem pana isi tripleaza volumul,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu uleiul formand o maioneza subtire,turnandu-se apoi peste albusuri si amestecam usor cu o lingura de lemn.
Faina,cacaoa si praful de copt se adauga in ploaie la sfarsit incorporand toate ingredientele amestecand usor.
Pregatim o forma rotunda pe care o tapetam cu hartie de copt si punem intreaga compozitie a blatului pe care il dam la cuptor pentru 35 minute la foc potrivit.
Siropul: Intr-un ibric punem apa,zaharul si esenta de rom lasand sa dea un clocot.
Crema alba: Mixam frisca bine pana se intareste,adaugam mierea,laptele,apoi gelatina folosita conform instructiunilor.La sfarsit adaugam esenta de vanilie si mixam totul.Dam la rece pana la incorporarea tortului.
Crema neagra:Pregatim o craticioara pe care o punem pe bain marie.Cocolata usor topita impreuna cu frisca si untul le punem in craticioara si lasam sa se topesca ciocolata,amestecand continuu.Cand a ajuns la punctul de fierbere dam jos de pe aragaz si asteptam sa se mai raceasca.
Glazura:Amestecam toate ingredientele pe bain marie si lasam sa fiarba putin.
Asamblarea:
Luam blatul de tort si-l taiem in 3.Insiropam partea de jos,adaugam o parte din crema alba,apoi o ''fasie''subtire din crema neagra si dam putin la rece.Revenim apoi cu un alt strat de crema alba si continuam cu urmatoarea parte de blat(cea de-a 2 a),insiropam,punem,crema alba si neagra,iar apoi ultima parte a blatului si decoram cu glazura ,crema si visine.
A iesi un tort foarte inalt si buuunnn la gust!