Tort Noire

de deyutzky in Torturi, 31 Iul 2011 | 5118 vizualizari

 

chiar daca am mai postat aceasta reteta in varianta testata...acum am refacut-o....si pentru ca prima prajitura a fost un succes m-am gandit sa-mi fac tortuletul asa(cu putine modificari)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 520 grame biscuiti cacao ( eu am pus petit beure..130/pachet)
  • 500 gr unt
  • 450 gr ciocolata cu lapte
  • 4 pliculete gelatina 
  • 2 esente de rom
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida 
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • Decor:
  • 3 pungi de caramele sugus ( de diferite culori)
  • scobitori
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Noire:

Biscuitii ii zdrobim, topim 350 grame de unt...apoi amestecam untul topit cu biscuitii.

Intr-o tava de chec si in una de tarta( sau orice tava doriti) punem folie alimentara apoi adaugam compozitia obtinuta iar cu o lingura apasam bine. Punem tavile la frigider pana facem restul compozitiei.

Topim 450 gr ciocolata intr-o craticioara, dam deoparte sa se raceasca dupa care adaugam 150 gr unt, frisca lichida apoi esentele.Compozitia obtinuta o lasam la racit si ne ocupam de gelatina.

Cele 4 pliculete de gelatina le punem in 300 ml apa si o dam pe baie de aburi pana se dizolva dupa care o adaugam in compozitia de ciocolata.

Compozitia se toarna in tavi peste biscuiti si se lasa la frigider cateva ore sau pana a2a zi.

Pentru glazura: 

Topim 150 gr ciocolata intr-o craticioara si adaugam 100 ml frisca.

Cu glazura imbracam tortul.

Pentru trandafirasi: 

Luam o caramica o taiem in 2. O bucatica o punem intre 2 folii alimentare apoi cu sucitorul apasam bine pana rezulta o petala(asa facem pentru fiecare caramica pana terminam de facut petalele).Petala o punem in jurul unei scobitori apoi in partea opusa petalei punem urmatoarea petala si adaugam astfel cate petale dorim. 

Pentru petale am ales caramelele roz si galbene iar pt frunzulite cele verzi. Frunzulitele le facem ca si petalele(adaugam 1-2 frunzulite dupa ce trandafirasul e terminat).

Tot din caramele am facut si scrisul si panza de paianjen...se orneaza dupa preferinte.

Va invit la o felie!!! :-* 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha)