Tort papusa

de Lau in Torturi, 19 Oct 2013 | 5328 vizualizari

 

Nu am sectiune pentru ca l-am facut pentru o fetita ,pentru blat m-am inspirat de la miha

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 30 g cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema 1
  • 300 ml frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita unt
  • Crema 2
  • 300 ml frisca
  • sirop de afine
  • 200 g crema de branza
  • Decor
  • 1 lingura gelatina
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura margarina
  • 2 linguri miere de albine
  • zahar pudra(cca 600 g)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort papusa:

Vom face 2 blaturi deci vom dubla cantitatile.

Primul blat-mixam 6 albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam ca la bezea,galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom, si adaugam peste spuma de albusuri, cu o paleta amestestecam cu miscari usoare,adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt,amestecam cu miscari usoare.

Tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnam compozitia,dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.

Al 2 lea blat vom proceda ca la primul doar ca vom folosi alta tava(eu am folosit de guguluf)cand se raceste se taie in 4.

CREMA 1-intr-un ibric adaugam 100 ml frisca,ciocolata rupta bucatele si untul,punem pe foc pana se topeste amestecand continuu avand grija sa nu fiarba,lasam sa se raceasca foarte bine.

Cand s-a racit bine o mixam pana devine ca o crema .

Mixam si restul de frisca dupa care adaugam crema de ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza,

Crema 2-crema de branza o mixam dupa care adaugam frisca si siropul de afine(cca 50 ml am folosit)mixam bine .

Pasta de zahar-Punem apa intr-o cratita si punem pe foc,intr-un vas punem gelatina cu apa la hidratat,cand fierbe apa adaugam vasul cu gelatina amestecam pana se dizolva,adaugam margarina si mierea,amestecam pana se topeste margarina si vom obtine un sirop.

Intr-un vas adaugam cca 400 g zahar facem gaura in mijloc si adaugam siropul obtinut.

Amestecam bine si adaugam zahar pudra treptat pana nu se mai lipeste si devine elastic ca un aluat.

Daca dorim sa ii dam culoare adaugam colorant cand adaugam siropul de miere.

Eu am folosit sirop de afine si de menta pentru culoare.

Asamblare-Pe o tava adaugam prima foaie de blat, insiropam adaugam crema de ciocolata(din care am oprit 3 linguri)adaugam a 2 foaie,insiropam si intr-o parte am adaugat crema de ciocolata oprita,adaugam prima foaie de la blatul 2-insiropam -crema de afine-blat-insiropat-crema-blat-insiropat-crema-blat insiropam si punem apoi crema care vom unge tot tortul cu un strat subtire pentru a se lipi pasta de zahar.

Cu ajutorul unui cutit vom face o gaura in mijloc pentru a adauga papusa, pe care o vom inveli in folie alimentara.

Decoram cu pasta de zahar dupa imaginatie si multa rabdare:))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort papusa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Printesa