Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril

de mena29 in Torturi, 8 Noi 2010 | 5627 vizualizari

 

E un tort usor si racoros pentru toti bucatarasii :* :* :* :*

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie compot caise sau piersici;
  • 4 oua;
  • 4 linguri zahar;
  • 4 linguri faina;
  • un varf cutit sare;
  • 1/2 praf copt;
  • 4 linguri ulei;
  • 500 g frisca lichida;
  • o crema instant de piersici;
  • 2 linguri jeleu de zmeura.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril:

Pentru blat procedam in felul urmator:-mixam bine albusurile cu un vaf cutit sare,adaugam pe rand cate o lingura de zahar,adaugam galbenusurile amestecate bine cu uleiul,faina cernuta si praful de copt.Coacem compozitia in tava tapeteta cu hartie de copt cca 15 min. in cuptorul preancalzit.Cand s-a racit blatul,radem putin din partea superioara si-l faramitam,il pastram pentru decor.Insiropam usor blatil cu suc din compot si asezam frumos jumatatile de fructe.Frisca u mixam bine cu crema instant si cu ea acoperim fructele.Osnam pe margine roata cu firimiturile oprite din ce am ras de pe blat iar in centru punem jeleul de zmeura.Eu am pus un inel pentru prajituri si am pus jeleul pentru a fi perfect rotund.Pofta buna tuturor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

nadina73 1

06.12.2010, 01:46

vai ce rusinica de o luna nu ne-ai mai dat sa mancam nimicapai asa te-am invatat eu?

mena29 1

06.12.2010, 16:15

Cris

mena29 1

06.12.2010, 16:15

Nadina,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos