Tort printesa

de cec in Torturi, 13 Aug 2011 | 4835 vizualizari

 

Tort printesa pt o fetita de 4 ani

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 7 oua
  • 233 gr zahar
  • 35 ml apa
  • 35 ml ulei
  • 23,3 gr cacao
  • 9 si 1/2 linguri cu faina
  • 350g ciocolata amaruie rupta bucatele
  • 1/4 lapte cu esenta de rom
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 250ml frisca
  • 70g iaurt

pentru sirop

  • 400 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta rom
  • coaja lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort printesa:

Un tort de ciocolata transformat elegant intr-un tort printesa.

blatul

intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntaresc, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul. Incepeti sa amestecati cu o lingura, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile, adaugati apoi faina amestecand cu lingura. O sa va iasa un aluat mai subtire

Turnati 3/4 din aluat intr-o tava, iar pe fundul ei puneti si hartie de copt (am folosit tava rotunda cu diametrul de 26), iar restul intr-o tava mai mica
bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.

Blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit, iar din cel mic am decupat pt rochita printesei

crema

Punem intr-un vas pe bain-marie,ciocolata laptele amestecat cu esenta de rom. Dupa ce s-a topit ciocolata, luam pe vasul de pe bain marie, lasam sa se raceasca. Apoi punem pe rand cate un galbenus si se spumeaza.

Intr-un vas curat si uscat,batem spuma cele doua albusuri,impreuna cu un praf de sare. Adaugam si zaharul si batem pana devine spuma stabila. Punem intai 1/4 din albusuri peste crema de ciocolata si amestecam incet, apoi restul. Batem frisca si o adaugam la crema

siropul

Am caramelizat putin zaharul, am adaugat apa si dupa ce s-a topit bine zaharul am stins focul si am adaugat esenta de rom si coaja de lamaie
am lasat sa se raceasca

asamblare

am taiat in 2 blatul rotund. Am pus pe platou blat, am insiropat am pus crema, blat insiropat. Iar pt papusica am decupat cercuri de diferite marimi din blatul negreasa si am procedat la fel (blat insiropat, crema....pana am terminat crema si cercurile de blat), am uns cu unt si am imbracat tortul printesa in pasta de zahar

Orice mica domnisoara ar fi incantata la zi aniversara, de un tort printesa mai ales cand acesta este un tort de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort printesa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Napoleon