Tort Raffaelo

de rodicaspring in Dulciuri, 29 Ian 2016 | 6912 vizualizari

 

Este un tort festiv, reteta cu ingrediente pretentioasa, dar tortul are un gust desavirsit. Este nemaipomenit, desi cam scump, insa reteta este originala. V-o recomand.

 

INGREDIENTE

1 cutie Raffaelo pentru ornat 

10 oua (pentru primul blat )

5-6 albusuri (pentru al doilea blat)

400g migdale prajite

15g gelatina

200g nuca cocos

250g zahar

3 lg. faina

800 g ciocolata alba

2 l frisca

200 g fulgi de cocos

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Raffaelo:

Blat 1:

Facut din 10 oua, 10 lg.zahar, 10 lg.faina, praf de copt.

Cind este rece se scobeste inauntru se scoate miezul care se amesteca cu 200 g migdale taiate si prajite, 400 g ciocolata alba topita cu putina frisca nebatuta, pe foc. Apoi se adauga 400 g frisca batuta si se amesteca totul apoi se umple gaura din tort. Se da la rece.

Blat 2:

Se face din 5-6 albusuri batute cu 200 g zahar, 200 g cocos si 3 lg.faina.

Crema:

1 l frisca se bate cu vanilie si un pic de zahar. Se topeste 400 g ciocolata alba pe foc,  apoi se adauga gelatina cind e calduta si 200 g migdale prajite taiate.

Cind e aproape rece se pune frisca, formind o crema care se adauga peste Blatul 1, iar apoi se adauga Blatul 2.

Decor:

Se orneaza cu cele 500 g de frisca ramasa, cu bomboanele Raffaelo si fulgi de cocos. Eu am mai pus si alte bombonele ca si ornament si am presarat cocos ca o zapada deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaelo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort mousse de ciocolata