Tort rapid cu cirese amare (de post)

de _Alina_ in Torturi, 5 Dec 2013 | 3967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g faina
  • 460 g fulgi de cocos
  • 85 g cacao
  • 115 g zahar
  • 600 ml apa plata
  • 100 ml ulei
  • 300 g dulceata de cirese amare
  • 2 lgt cu varf bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet din vin alb
  • Crema
  • 300 ml frisca vegetala indulcita
  • 4 lg cu varf dulceata e cirese amare
  • Decor
  • 1 lg dulceata de cirese amare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid cu cirese amare (de post):

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 

2. Amestecam faina cu cacaoa si cu zaharul.

3. Adaugam apa si uleiul si amestecam energic. Incorporam apoi dulceata de cirese si fulgii de cocos.

4. Repartizam compozitia in 3 tavi cu diametrul de 17 cm, tapetate cu hartie de copt.

5. Introducem in cuptor pentru 35-45 minute. Verificam blaturile introducand o scobitoare in mijlocul blatului, daca nu iese lipicioasa => blaturile sunt coapte.

6. Scoatem blaturile la racit, cel putin 15 minute, pe un gratar.

7. Mixam frisca vegetala pana creste in volum si devine ferma. 

8. Dam deoparte jumatate din cantitatea de frisca, iar in restul punem dulceata de cirese amare.

Asamblare:

Punem un blat, jumatate din crema de frisca cu cirese amare, al doilea blat, restul de crema cu cirese amare si ultimul blat. Deasupra punem frisca data deoparte si o lingura de dulceata de cirese amare. Introducem in frigider minim 1 ora.

S-aveti pofta! 

 

 

TIPS-URI

1

Frisca vegetala poate contine proteine extrase din lapte, personal nu cred, dar fiecare face cum considera in privinta utilizarii acesteia. ;)

2

Puteti folosi orice fel de otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid cu cirese amare (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale