Tort sah

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 28 Ian 2011 | 12959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • Crema cioco :
  • 180 g ciocolata
  • 300  ml frisca
  • 10 g gelatina
  • Crema iaurt:
  • 370 g iaurt
  • 10 g gelatina
  • 4 linguri zahar
  • 250 ml frisca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • 25 g unt
  • Decor:
  • 100 ml frisca
  • 3 lg crema cioco
  • 50 g carlionti ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah:

Blat:

Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(24 cm),tapetata cu hartie de copt. Se lasa aprox 30 minute la cuptor,la foc mediu.Se lasa la racit si se scoate din tava. Se taie in 2 foi.

Crema ciocolata:

Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu 100 ml frisca lichida.Se pune la foc mediu pana se topeste ciocolata,fara a fierbe compozitia(doar sa se incalzeasca).Se lasa la racit aprox 1 ora,apoi se mixeaza pana devine o crema spumoasa.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se toarna peste crema amestecand energic.200 ml frisca se bate pana devine rigida.Crema de ciocolata se amesteca cu frisca batuta si se mixeaza pana se omogenizeaza.Din crema de ciocolata se opresc 3-4 linguri pentru decor,restul se pune intr-un pos cu capat rotund.

Crema iaurt:

Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se amesteca cu 2-3 linguri iaurt,apoi se incorporeaza in restul cremei.Frisca batuta se amesteca cu iaurtul,apoi se toarna intr-un pos cu capat rotund.

Asamblare:

Pe un platou se aseaza inelul tavii in care am copt blatul.Se aseaza prima foaie de blat insiropata.

Incepem sa punem crema,de la margine spre centru,ciocolata,crema iaurt,ciocolata,crema iaurt,ciocolata crema iaurt.Se lasa tava 1 ora la frigider,apoi se incepe cu crema de iaurt de la margine,formand un sah.Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se aseaza ultima foaie de blat insiropata.Se lasa 2 ore sau  peste noapte la frigider.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul si laptele.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna peste blat.

Marginile tortului se imbraca in frisca.Deasupra se decoreaza cu rozete din crema de ciocolata si Frisca si carlionti de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura