Tort spirala

de Teo in Prajituri, 14 Mar 2014 | 3324 vizualizari

 

Cred ca am doi ani de cand ma tot gandesc sa incarc ''spirala'';am studiat tehnica,dar cand am trecut la treaba,nu am rulat foia pe latime,ci pe lungime,asa ca a fost mai greu sa rulez fiecare fasie in sens invers.Dupa asta caut aparatul foto si constat ca l-am uitat la gradinita,deci putine poze!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • esenta rom
  • 1 lingura ulei

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 150g zahar
  • 1 sticluta rom

Crema:

  • 300ml frisca
  • 100g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • 1 plic gelatina
  • 200g visine
  • zeama de la o lamaie
  • 200g zahar farin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala:

 

Blat: separam albusurile de galbenusuri;

batem albusurile cu un praf de sare ,apoi cu zaharul adaugat in trei reprize.Separat frecam galbenusurile cu o lingura de ulei si amestecam cu albusurile;

adaugam faina cacao,praful de copt si esenta;

tapetam tava de aragaz cu hartie de copt,turnam compozitia si coacem 30 min.

Crema: batem frisca si dam la rece.Gelatina o punem la inmuiat,apoi pe baie de aburi si adaugam pe rand ciocolata topita, crema mascarpone,zaharul si fructele.

Daca blatul s-a racit il taiem in 3 fasii pe lungime,insiropam,intindem crema si rasucim bine,strans,asezand ''spirala in mijlocul platoului;

procedam la fel cu fiecare fasie,rasucin in jurul celei din centru;ramane suficienta crema sa imbracam tortul .

Pentru decor ,m-am jucat iar ''de-a primavara''!

TIPS-URI

1

Blatul mi s-a parut cam gros,era mai bine cu 5 oua

2

Am insiropat cu teama blatul sa nu se rupa la rulat ,deci mai trebuia un pic insiropat

3

Fasiile trebuie taiate in mod egal

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo