Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~

de corina241 in Torturi, 2 Ian 2013 | 4451 vizualizari

 

Va urez un An Nou plin de zambete si bucurii,presarat cu fericire si noroc!!!!Va imbratisez cu mult drag!

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 7 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si 1/2 faina
  • 1 praf de copt

Crema

  • 1 litru lapte
  • 4 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 100g unt
  • 200 ml frisca lichida

ornat:

  • compot de visine
  • kiwi
  • frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~:

Blatul:Separam albusurile pe care le batem spuma si apoi incorporam zaharul,mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile frecate cu uleiul le vom adauga peste albusuri.Praful de copt amestecat cu faina le turnam in ploaie peste spuma de albusuri+galbenusuri.Pregatim tava de copt in forma de stea,o tapetam cu hartie de copt si dam la cuptor(incins in prealabil la 180 grade C) pentru 40 minute.

Crema:In 250 ml de rece lapte vom amesteca faina si zaharul avand grija sa nu se formeze cocoloase.Restul de lapte(750ml) il pune pe flacara,unde vom adauga si amestecul de lapte+faina+zahar.Cu ajutorul unui tel amestecam continuu in crema care se formeaza cu mare grijala cocoloase.La sfarsit adaugam untul,frecam foarte bine si apoi turnam esenta de vanilie,fara a mai pune cratita pe flacara.Cand este racita crema la jumatate incorporam frisca lichida,mixata bine,in prealabil.Vom obtine o crema fluida,mult mai aerata.

Taiem blatul racit bine in 3 parti egale,il incorporam cu zeama din compotul de visine,apoi impartim crema pentru fiecare "steluta",apoi,la sfarsit ornam dupa bunul plac(eu am avut 2 ajutoare:5 ani si un pic:) + 8 ani).A fost facut cu mult drag si foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stea ~ LA MULTI ANI 2013 ~" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Valentine's Day