Tort Trenulet

de Miha in Torturi, 20 Dec 2010 | 7028 vizualizari

 

un tort ce l-am facut acum vreo luna :)) pentru nepotica Stefania...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema de nuca de cocos:
  • 375 ml lapte
  • 50 g nuca de cocos
  • 150 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Trenulet:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecand usor. Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt se inglobeaza usor in compozitie, amestecand de jos in sus.

Compozitia se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 10-12 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Nu se suprapun.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o topim impreuna cu frisca lichida. Se aduce pana la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se da la rece pentru cel putin 1 ora. Cand ciocolata s-a racit si intarit bine se mixeaza pana devine pufoasa. Se pastreaza la rece.

Crema de nuca de cocos:

Nuca de cocos o amestecam cu laptele intr-un vas pe care il punem mai apoi pe foc. Dam cateva clocote, omogenizam si lasam la racit, timp in care cocosul se va inmuia si va absoarbe aproape tot lichidul.

Gelatina o hidratam in 2 linguri cu apa rece. Ciocolata rupta bucatele o punem la topit cu frisca lichida. Se aduce pana la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racorit si a ajuns la o temperatura suportabila la deget se pune gelatina si se amesteca pana aceasta se topeste. Se da la rece pana se intareste. Se mixeaza intocmai ca si crema de ciocolata amaruie, apoi adaugam putin cate putin nuca de cocos amestecand usor. Se da la rece pana se intareste.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca si untul. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit pana ajunge la consistenta unei smantani, apoi se toarna peste tort si se niveleaza.

Pentru trenulet am facut un blat simplu de pandispan pe care l-am taiat si montat intocmai cum am facut la Tortul Trenulet al lui Robert. ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Trenulet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru mama