Va prezint tortul meu indragostit editia 2014, un tort bavarez cu fructe de padure, turnulete de bezea inrobate in coulis de capsuni si inimioare de bomboane acidulate suna deja prea pompos mai bine incep sa explic cum se face.
In prima etapa se realizeaza blatul dupa metoda clasica de batut cele 2 albusuri cu o lingura de zahar ci putina sare, se adauga apoi cele doua galbenusuri batute spuma cu o lingura de zahar si se presara 2 linguri de faina de patiserie. Se coace intr-o forma de inima la 180 grade timp de 15-20 minute.
Crema bavareza se prepara simplu mixand bine smantana lichida pana la stadiu de frisca ferma apoi se amesteca cu coulis-ul de fructe de padure in care am incorporat gelatina.
Pentru crema de capsuni se mixeaza capsunii cu zahar si se adauga gelatina sau agar agar.
Pentru crema de deasupra se incorporeaza gelatina sau agar agar in coulis-ul de fructe de padure.
Inimioarele de acadea se realizeaza punand o jumatate de bomboana acidulata intr-o forma mica de inimioara de silicon, se lasa la 180 de grade la topit, se infige o scobitoare si se raceste brusc in apa rece cu tot cu forma, se extrage fara probleme.
Turnuletele de bezea se scufunda in crema de capsuni si se lasa la uscat o zi.
Montajul este putin mai complicat, se incepe turnand in forma de silicon crema bavareza, se adauga crema de capsuni si blatul de tort. Se lasa la frigider 12 ore minim si apoi se intoarce pe un suport. Se adauga toppingul de fructe de padure si se monteaza decorul. Eu am folosit capsuni, zmeura, inimioarele de bomboana si turnuletele de bezea. Peste capsuni am adaugat luciu de napage ca sa straluceasca.