Torta antica

de Adi75 in Torturi, 9 Mar 2014 | 3415 vizualizari

 

Torta antica cu mici modificari , reteta originale nu are crema, doar putina frisca pentru ornat ( eu o prefer asa ... )

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 160 g faina
  • jumate de plic praf de copt
  • 9 linguri suc de compotul de ananas
  • un compot de ananas ( 580 g )
  • Crema
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri de zahar
  • Ornat
  • ciocolata , fructe ...
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta antica:

Blat: 

Untul deja topit se pune împreuna cu zaharul si se amesteca putin , adaugam faina , ouale , praful de copt si sucul de ananas . Amestecam pana devine o compozitie omogena .

Tapetam o tava cu unt si faina , apoi asezam feliile de ananas peste care turnam compozitia obtinuta . Dam la cuptor deja prencalzit la 180 grade pentru 20-25 min . Intre timp pregatim crema .

Doua galbenusuri frecate bine cu 250 g mascarpone , albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar , adaugam bezeaua obtinuta in crema mascarpone si mai mixam putin .

Cand blatul se raceste se taie pe orizontal , se insiropeaza cu suc din compot , se pune jumate din crema peste blat , deasupra vom pune jumatatea de blat cu feliile de ananas . ( cealalta jumatate din crema o lasam pentru ornat ) 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 22 cm

2

Peste crema am mai pus ananas cubulete

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta antica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si zahar caramelizat