Tortellini cu sos de tomate si bacon

de cristeena20 in Paste, 22 Oct 2015 | 7447 vizualizari

 

Aseara am avut cina italiana - minunatele tortellini cu ricotta si spanac alaturi de un sos delicios de rosii, cu mult busuioc si parmezan deasupra. Totul alaturi de un vin rosu tipic -Chianti (primit chiar de la mama lui de acasa). Incercati si voi acest fel d epaste care e divin :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet tortellini cu spanac si ricotta (proaspete)
  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper alb, busuioc verde
  • putin zahar
  • 1/2 pachet de bacon cubulete
  • 2 rosii mari bine coapte
  • 1 cana pasta de rosii
  • putin bulion lichid
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu sos de tomate si bacon:

- Punem apa la fiert pentru paste;

- Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam si usturoiul tocat si punem baconul sa se prajeasca putin.Adaugam cateva frunze de busuioc proaspat tocate fin Cand prinde culoare adaugam rosiile tocate fin. Dupa cca 5 minute, cand si rosiile s-au inmuiat pune pasta de rosii si putin suc de rosii .Punem sare dupa gust, piper alb proaspat macinat si putin zahar, sa nu fie foarte acid sosul. Lasam la foc mic sa fiarba. deoarece ra gros sosul am aduagat putina supa de pui (ce aveam in frigider). 

- Acum e momentul sa punem tortellini la fiert in apa clocotita in care am pus si sare. Lasma 4 minute-nu mai mult si le scoatem direct in sosul de rosii care inca fierbe la foc mic. Amestecam cu mare grija, adaugam busuioc verde tocat si servim cu mult parmezan ras deasupra. Sunt delicioase.

Eu am servit alaturi de un vin rosu (Chianti)

TIPS-URI

1

Recomand tortellini de la Lidl-proaspete- sunt excelente

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sos de tomate si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu ragu de ton,vanata si capere