Tortillas

de elucubratiiculinare in Piine, 9 Feb 2012 | 9277 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 căni făină,
  • 130 ml apă,
  • 10 g praf de copt,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 3 linguri ulei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortillas:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cu sarea. Adăugăm apa și uleiul și amestecăm bine. Transferăm aluatul pe o suprafață plană presărată cu făina și frământăm 2-3 minute până aluatul se omogenizează și devine elastic. Se lasă acoperit să se odihnească 15-20 minute. Împărțim aluatul în 8 bucăți egale și le modelăm ca niște mingiuțe.

Luăm câte o mingiuță de aluat și o întindem cu un sucitor pe o planșetă presărată cu făină.

În momentele acelea chiar îmi doream un dispozitiv din acela șmecher de făcut tortillas. E un pic de muncă, dar merită. După ce le terminăm de întins pe toate, trecem cu ele la copt. Pe o tigaie grill încinsă așezăm tortilla și așteptăm maxim 1 minut.

În momentul în care începe să facă bule, e clar că trebuie întoarsă. Se mai lasă 30 de secunde și gata tortilla.

Se scoate de pe plită și se pune pe un platou (o farfurie mare) și se acoperă cu un șervet să stea la cald. La fel procedăm și cu restul aluatului.

Acum nu vă rămâne decăt să vă gândiți cum le veți folosi. Se pot folosi ca atare pe post de pâine sau în alte rețete mexicane minunate.

PS: Promit că mâine vă arăt la ce le-am folosit eu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortillas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]