Trandafir cu rahat

de iry-gabriela in Dulciuri, 9 Ian 2012 | 6780 vizualizari

 

este o veche invartita dar un pic imbunatatita si spun eu ca si destul de placuta

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • drojdie cat o nuca,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 200 ml apa calduta,
  • 350 g faina
  • 3 linguri de ulei.
  • pentru compozitie :
  • 50 g margarina,
  • 6 linguri zahar
  • 200g rahat.
  • pentru sirop:
  • 500 ml apa,
  • 4 linguri zahar
  • esenta de cafea.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafir cu rahat:

Pentru prepararea aluatului se ia drojdia si se amesteca cu 2 linguri de zahar, apoi se adauga apa calduta si 3 linguri de faina formandu-se o maia care se lasa 10 minute sa creasca. Separat se ia faina si se cerne si se aseaza intr-un castron mai mare, facandu-se o gaura in mijloc unde se adauga maiaua crescuta si se framanta un aluat elastic peste care se adauga si cele 3 linguri de ulei. Se lasa la crescut 30 de minute acoperindu-se cu un prosop.

Separat se amesteca 50 g margarina tinuta la temperatura camerei cu 3 linguri de zahar, iar rahatul se taie felii inguste si egale.

Cand aluatul a crescut se intinde pe o planseta cu o grosime de 0,5 cm, peste care se intinde margarina frecata cu zahar, iar apoi se aseaza rahatul deasupra si se ruleaza cat mai strans. Se taie rulada obtinuta in bucati egale, care se aseaza cu spirala in sus intr-o tava tapetata cu hartie cerata.

Trandafirii se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit la temperatura medie, timp de 40 de minute.

Intre timp se incalzeste apa, adaugandu-se zaharul si esenta de cafea. 

Dupa coacere se scot pe o farfurie si se trec unul cate unul prin sirop si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (15)

mena29 1

10.01.2012, 21:33

Eu vreau unul pentru dimineata la

mirela0911 1

11.01.2012, 13:21

frumosi trandafirii si cred ca si buni!

jolygina 1

16.01.2012, 11:07

frumosi trandafiri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]