Trandafir cu visine

de Carmen in Dulciuri, 1 Sep 2016 | 22507 vizualizari

 

Reteta o am din vechime - de la faimoasa Poka 
Am facut-o cu tot felul de umpluturi chiar si cu mere 
Pe langa faptul ca e geniala e si de mare efect

 

INGREDIENTE

200 ml lapte caldut + 20 ml lapte

30 gr. drojdie proaspata

600 gr. faina

120 gr zahar

1 praf de sare

60 gr. unt topit

2 oua

1 borcan de compot visine (600-700 gr)

4 lingurite zahar pudra

1 galbenus

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafir cu visine:

-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut , apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald

-intre timp punem visinele la scurs

- intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi , si maiaua.

-se framanta bine 
- apoi se acopera castronul, si se lasa sa creasca cam 40 de min

-dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu f. mult

-se intinde apoi o foaie dreptunghiulara

pe foaie, se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.

se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans

taiatzi in 12 bucatzi egale

-apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)
- sau impartiti dupa cum aveti inspiratie
- galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.
- coaceti la cuptor la 175 grade pt 50 min. 
dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei 

TIPS-URI

1

framanta cu tot sufletul

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Aletta 1

06.09.2016, 12:17

arata bine

Carmen 1

06.09.2016, 12:47

mulSumec!

Bya Ralu 1

06.09.2016, 23:42

arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem de mure