Am vazut aceasta reteta pe pagina Jamilei si mi s-a parut foarte interesanta. Siropul din lapte face o prajitura deosebita, cremoasa si dulce.
Blat:
Sirop:
Untul se mixeaza cu zaharul pana ce se omogenizeaza. Se adauga ouale, toate deodata. Se mixeaza si se adauga esenta, praful de sare si faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Blatul se lasa la racit si se prepara siropul.
Apa calda se pune intr-un blender cu laptele praf si se mixeaza pana ce se omogenizeaza. Laptele obtinut se amesteca cu laptele si laptele condensat. Odata ce blatul s-a racit, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata acestuia. Se toarna o parte din sirop si se lasa pana ce se absoarbe in intregime si se continua astfel pana ce se termina siropul.
Se portioneaza si se serveste cu frisca sau alte toppinguri. Pofta buna!