Trigoane cu mere

de Furnicuti in Dulciuri, 2 Feb 2011 | 11000 vizualizari

 

Un desert foarte bun, rapid si de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 3 - 4 mere razuite (ca fie cam 250 g)
  • 100 g zahar
  • 30 g nuci
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja de lamaie cu zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 - 120 g unt, margarina sau ulei
  • Optional - pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu mere:

Merele razuite se lasa sa stea putin, apoi le stoarcem bine de zeama lasata si le calim cateva minute impreauna cu zaharul. Cand se mai racesc, adaugam nuca tocata, scortisoara, zaharul vanilat si coaja de lamaie si amestecam. Untul (margarina) il topim intr-o craticioara, la foc mic, fara sa ajunga sa fiarba. Decongelam pachetul de foi si taiem fasii de 7 - 8 cm latime, adica vom obtine 3 fasii de foi suprapuse. Luam o fasie si o ungem cu untul topit. Peste ea punem alta fasie, pe care o ungem, iar deasupra a 3a fasie, la fel, unsa cu unt. Punem o lingurita din umplutura la un capat al celor 3 fasii suprapuse si aducem coltul opus umplutura. Continuam sa impachetam in zig-zag pana ajungem la capatul fasiei. Procedam in acelasi fel pana terminam fasiile.

Trigoanele astfel formate se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu unt si se dau la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc.

Pentru sirop, punem toate ingredientele intr-un vas suficient de mare cat sa incapa un trigon si le lasam sa dea un clocot. Scufundam trigoanele caldute in acest sirop si le lasam cam 1-2 minute sa se insiropeze.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (19)

Furnicuti 1

03.02.2011, 11:53

teo, cred ca mergea sa zic si de o cateta, o ipotenuza, la impachetare
onesta, nu sunt blonda

kamy 1

04.02.2011, 14:35

buneeee

adry88 1

04.07.2011, 21:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere umplute si crema de branza